Liftonderhoud

Sommigen beschouwen liftonderhoud als een gedoe en iets dat alleen gedaan wordt wanneer het absoluut noodzakelijk is. Anderen zien het als een noodzaak, Onderhoud is nodig is om een ​​lift goed te laten werken. Bij liftonderhoud zijn er drie onderhoudstheorieën, die alle drie positieve en negatieve aspecten hebben.

Run to Failure (RTF)

De RTF-onderhoudstheorie is erg makkelijk te verklaren; U gebruikt uw lift totdat u een storing krijgt. Dit lijkt goedkoop, maar dit kan overmatige perifere schade veroorzaken; Schade die kan zijn vermeden met gedegen onderhoud. Daarnaast u bent wettelijk verplicht om onderhoud te plegen en te keuren. De bedragen voor het repareren van de schade zijn in gevallen van te weinig onderhoud vaak flink hoger dan wanneer liftonderhoud periodiek is uitgevoerd. Dit is dus eigenlijk geen optie

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud een ander plan gevolgd door bedrijven zowel groot als klein. Het wordt taken die tijdens de preventief onderhoud worden uitgevoerd zijn vooraf ingesteld op basis van verschillende factoren, waaronder leeftijd en aanbevelingen van de fabrikant, onderhoudspartij of liftkeuringsbedrijf. De theorie is dat bepaalde onderdelen zullen slijten en dus vervangen worden voor dat ze kapot gaan. Het positief van het gebruik van preventief onderhoud is dat je het liftonderhoud kan plannen en niet opeens met een niet goed werkende lift wordt geconfronteerd. Het negatieve van preventief onderhoud is dat 80% -85% van de falen niet tijd of leeftijd gerelateerd zijn. Ze zijn helemaal willekeurig. Omdat het uitsluitend op een tijdsbasis is gebaseerd, beschouwt het niet andere factoren, zoals hoe vaak de lift gebruikt wordt.

Voorspellend onderhoud

Voorspellend of conditiegericht onderhoud is nog een andere manier om de apparatuur van uw winkel te onderhouden. De essentiële basis voor de predictieve methodologie is om te voorspellen wanneer er een probleem optreedt door de apparatuur te controleren tijdens normale werking. Het volgen van bekende storingspunten kan u een probleem ontdekken voordat het optreedt. Door gebruik te maken van voorspellend onderhoud en het identificeren van een mogelijk probleem, kunt u de reparatie vervolgens plannen wanneer het u het beste uitkomt. Hoe vaak een lift gebruikt wordt en type lift zijn zaken die hierin mee worden genomen. Wilt u meer weten over liftonderhoud, de kosten, hoe vaak onderhoud te plegen en de wettelijke regels kijk dan hier.

Vrijblijvende offertes
Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel