Fotocamera

Met een camera kan je buiten foto’s om ook filmpjes opnemen. Je hebt 2 verschillende soorten groepen camera. De digitale foto en video camera kan foto’s en filmpjes maken. Een analoge camera kan over het algemeen alleen foto’s maken. De analoge camera’s worden in de zin veelal gebruikt door proffesionele fotografen. Een analoge camera is vaak te herkennen aan de grote lens. Alle camera’s zijn voorzien van 3 hoofdattributen. Dit geldt zowel voor een digitale camera als voor een analoge camera.

De 3 hoofdattributen zijn de sluiter, de zoeker en het objectief. De sluiter is vaak in het objectief ingebouwd en heeft een centralesluiter middenin. De spleetslutier zit rondom de film en senor. Deze twee sluiters zorgen ervoor dat de camera optimaal zich optimaal kan afsluiten van het licht. De zoeker is voorzien van een doorzichtzoeker, meetzoeker en een spiegelreflexzoeker. De doorzichtzoeker is een systeem wat het voorwerp waarneemt in een loodrechte lijn. Het kan ook zijn dat het voorwerp in een spiegelkader wordt waargenomen. De meetzoeker zorgt ervoor dat het beeld scherp wordt gesteld. De meetzoeker is een optisch en mechanisch systeem. De spiegelreflexzoeker zorgt ervoor dat er doormiddel van een spiegel een beeld wordt verkregen van het voorwerp wat gefotografeerd wordt. Het objectief werkt in samenwerking met de spiegelreflexzoeker. Het objectief bestaat uit een tweeogige of eenogige relfex. Dit verschilt per cameratype. Daarnaast is het objectief voorzien van een vast obejectief of een spiegelobjectief. En vastobjectief wordt bij zowel analoge of digitale camera’s ingebouwd. Een spiegelobjectief bestaat geheel uit spiegels en dus niet uit lenzen waaruit een vast objectief wel is gemaakt.

Fotocamera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De digitale camera’s kunnen al vanaf ongeveer 100 euro worden gekocht. Een digitale camera van 100 euro is natuurlijk niet geschikt voor een proffesionele fotograaf. Een digitale camera heeft een beperkt aantal functie met het inzoomen en schieten van een fotoreeks. Een proffesionele fotograaf heeft meestal een duurdere fotocamera die soms elke sec een foto kan maken. Achteraf kunnen dan de beste foto’s uit een reeks worden gekozen zodat de opdrachtgever van een fotograaf die perfecte foto’s geleverd krijgt.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel