Veiligheid

Veiligheid is heel belangrijk bij garagedeuren en word vaak over het hoofdgezien. Afhankelijk van het systeem gelden er andere veiligheidsvoorwaarde. Garagedeuren zijn zware deuren ook afhankelijk van het materiaal, met heel veel onderdelen, onder spanning en worden meestal bediend door een garagedeuropener dat het potentieel heeft om te trekken of te deur met een gevaarlijk hoeveelheid kracht.

Garagedeuren kunnen letsel en materiële schade (met inbegrip van dure schade aan de deur zelf) veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken van letsel door garagedeur-systemen omvatten : vallende deuren, knelpunten, verkeerd afgestelde opener kracht en beveiligingsfuncties , pogingen tot doe-het-zelf  repareren zonder de juiste kennis of gereedschappen, en ongecontroleerd vrijkomen van veerspanning (op extensie veersystemen).

Een garage deur met een gebroken veer, of een verkeerde sterkte kan vallen. En dat is zeer gevaarlijk aangezien een garagedeur zwaar is. Oudere deuren hebben geen vingerknel beveiliging tussen de panelen om deze reden moet iedereen uitkijken met kinderen in de buurt van garagedeuren. Moderne deuren zijn uitgerust met krachtinstellingen die ervoor zorgt dat de deur omkeert als het er te veel weerstand tijdens het sluiten, of openen wordt waargenomen.  De krachtwaarden om een deur te stoppen of te laten omkeren op weerstand mag niet meer dan  20 pond zijn. Elke garagedeuropener verkocht in de Verenigde Staten na 1992 vereist fotocellen die een obstakel registreren en die voorkomen dat de deur dicht loopt. Fotocellen moeten worden geïnstalleerd maximaal 35 centimeter boven de grond.
De verwachting is dat binnen enkele jaren deze ook in Nederland verplicht zullen zijn op nieuwe deuren.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel