Kozijnprijs

Prijzen voor kozijnen zijn zeer verschillend. De prijs verschilt per type woning. Het materiaal en het model van de kozijn hebben de grootste invloed op de prijs. De meest voorkomen materialen bij kozijnen zijn kunststof, aluminium of hout. Hieronder een prijsindicatie voor kozijnen die een afstand van 60cm bij 60cm hebben. De prijs van een kunststof of houten kozijn wordt geschat op een minimaal prijs van 90 euro. Alluminium wordt iets duurder geschat namelijk 110 euro. De prijzen zijn over het algemeen per aanbieder verschillend. Op de website raden wij u aan om de prijzen exact te laten berekenen zodat u altijd de laagste prijs voor u kozijn betaald. U ontvangt kostenloos meerdere prijsopgaves van kozijnspecialisten die bij de klant uit de buurt komen.

De prijs voor een hele voor of achter gevel van een woning worden meeste totaal berekend en niet per kozijn. Als er bijvoorbeeld gevraagd wordt om alle kozijnen in een woning te vervangen worden er totale prijsopgaves gemaakt. Uitgaande dat een gevel ongeveer 10m2 glas bevat en is verdeeld over 5 kozijnen komen de kosten van de vervanging al snel op 5000 euro. De kozijnleverancier rekenen 2500 euro voor het materiaal, oftewel de kozijnen. De andere 2500 euro die in rekening worden gebracht zijn arbeidskosten. De modellen van de kozijnen hebben natuurlijk ook invloed op de prijs. Een kozijn met speciale eisen, bijvoorbeeld tuimelramen of draaikiepramen kosten iets duurder in vergelijking met de standaard kozijnen. Een deurkozijn kost uiteraard ook duurder dan een raamkozijn. Een deurkozijn kost al snel 800 euro. Een vast kozijn van 200 cm bij 150 cm met draairaam en klapraampje kost ongeveer 1000 euro. Mochten er Draai/kiepramen of tuimelramen gewenst komt er vaak tussen de 100 en 200 euro bovenop de standaardprijs van het kozijn.

Combinaties van ramen is uiteraard ook mogelijk. De prijs loopt dan wel op omdat er voor elke raam een andere manier van monteren is. Daarnaast zijn ramen met meerdere functies veel duurder dan standaard ramen. De keuze tussen enkel en dubbel glas speelt ook een grote rol bij de prijsbepaling van een nieuwe kozijn. De klant kan zelf samenstellen wat voor soort ramen er in de woning worden geplaatst. De kozijnleverancier kan adviseren om ramen en kozijnen te nemen die de woning goed isoleren. Een kozijnleverancier geeft bij de aanschaffen van meerder kozijnen vaak een korting. Deze korting wordt een kwantumkorting genoemd. De korting wordt vaak gemaakt vanwege de voorrijkosten die u dan niet meerder malen hoeft te betalen. Kozijnleverancier verschillen zeer sterk in prijs. De kozijnleveranciers proberen natuurlijk allemaal proffessioneel werk af te leveren en zo goedkoop mogelijk te zijn. Toch kunnen kozijnleveranciers onderling tot zo´n 40% in prijs van elkaar verschillen.

Het is dus zeer verstandig om meerder offertes op te vragen zodat u de opties tegen elkaar af kunt wegen. Bij de keuze van een nieuwe kozijn plaatsen of een kozijn vervangen moet u vooral geen overhaastige beslissingen maken.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel