Led engergieverbruik

Een LED lamp geeft ongeveer 50% van zijn opgenomen energie af in licht. Bij een fluorescentielamp (spaarlamp of tl-buis) is dit ongeveer 35% en bij een gloeilamp 10%. De rest wordt afgegeven in warmte aan de omgeving. Gloeilampen en spaarlampen kunnen de warmte die ze genereren verdragen. De lichtopbrengst van led lampen loopt daarentegen bij hogere temperaturen sterk terug. De warmte die ze ontwikkelen moet daarom afgevoerd worden. Led lampen worden om die reden voorzien van een aluminium koellichaam die verbonden word aan het armatuur om het koeloppervlak te vergroten. Daarnaast zijn er in het armatuur vaak openingen zo dat de warme lucht weg kan. Het engergieverbruik is afhankelijk van de gekozen kleur.

Kosten
Om goed te kunnen concluderen hoe hoog de prijs van een led lamp is, vergelijken we het met een gloeilamp en een spaarlamp.  De levensduur van led lampen is langer dus hij gaat langer mee dan andere lampen.

In 10 jaar

Soort lamp

Aanschaf

Verbruik

Totaal

Gloeilamp

 €20,-

 €180,-

 €200,-

Spaarlamp

 €8,-

 €37,-

 €45,-

Led Lamp

 €40,-

 €25,-

 €65,-

In 20 jaar

Soort lamp

Aanschaf

Verbruik

Totaal

Gloeilamp

 €40,-

 €360,-

 €400,-

Spaarlamp

€12,-

€74,-

€86,-

Led Lamp

 €40,-

 €50,-

 €90,-

Inschakeltijd
Bij een spaarlamp kan het 10 tot 50 seconde duren voordat de lamp de volledige lichtopbrengst geeft. Led lampen starten meteen. Een led lamp kan daarnaast erg goed tegen snel in en uitschakelen.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel