Tegels

Tegels kunnen op verschillende ondergrond en in verschillende kamers worden aangelegd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tegelvloer. Er zijn verschillende soorten tegels die gebruikt kunnen worden bij het betegelen van een muur, wand of tegelvloer. Denk hierbij aan verschillende soorten natuursteen of keramische tegels. De keuze van de soort tegels hangt af van de soort kamer en de functie van de kamer. Tijdens het aankoopproces van tegels wordt rekening gehouden met de kleur, slijtvastheid, prijs, kwaliteit, etcetera van de tegels. Verschillende soorten tegels hebben allemaal voor en nadelen.

De voordelen van een tegelvloer tegenover bijvoorbeeld houten vloeren, laminaat of tapijt zitten hem voornamelijk in slijtvastheid, duurzaamheid, weinig onderhoud en schoonmaakvriendelijk, Daarnaast is er een enorm aanbod verschillende tegels waar de consument uit kan kiezen. Een tegelvloer voelt meestal koud aan en is moeilijk om zelf aan te leggen. Het koude imago van een tegelvloer kan worden verzacht door vloerwarming aan te leggen onder de tegevloer. Wanneer er een tegelvloer moeten worden gelegt wordt heel vaak een tegelzetter ingezet vanwege het vele reken en puzzel werk met de tegels. De tegels moeten waterpas liggen zodat er geen onevenheden ontstaan in de des betreffende kamer.

In de regel zijn er 2 soorten tegels die worden gebruikt bij de aanleg van tegelvloeren. Deze soorten zijn keramische tegels of tegels die gemaakt van natuursteen. De keuze van een soort tegel wordt voornamelijk gemaakt op basis van de prijs, de uitstraling en het onderhoud. Hieronder de twee soorten tegels uitgebreid uitgewerkt.

Natuurstenen
Natuurstenen zijn een natuurproduct. De grondstof voor natuurstenen zijn steengroeve. De steengroeve worden in verschillende fabrieken bewerkt tot tegels. De steengroeve worden versneden tot tegels in de fabrieken. Natuurstenen zijn vaak duurder dan keramische stenen. Natuurstenen zijn vanwege het design gewillig bij sommige mensen. De natuurstenen zijn allemaal uniek en hebben nooit een vaste kleur of structuur. Natuurstenen worden gemaakt aan de hand van verschillende kwaliteitseisen waardoor de prijs sterk kan verschillen. Natuurstenen zijn een symbool voor de natuur die wordt gecreerd in de des betreffende tuin. Natuurstenen worden vaak gekenmerkt door onvolmaaktheden in de tegels. Natuurstenen kunnen van verschillende soorten gesteente worden gemaakt. De soort gesteente heeft invloed op de slijtvastheid en de uitstraling. Het is niet zo dat natuurstenen in de regel minder of meer slijtvast zijn in vergelijking met keramische stenen. De eigenschappen van de tegels verschillen sterk. De gebruik van de tegels in de des betreffende ruimte is de voornaamste reden met betrekking tot de keuze van soort gesteente. Natuurstenen moeten goed worden onderhouden en zijn vaak gevoelig voor chemische stoffen. Het is van belang dat natuurstenen zorgvulidg met de juiste middelen worden onderhouden.

Keramische tegels
Keramische tegels worden in tegenstelling tot natuurstenen volledig in de fabriek geproduceerd. Voor keramische tegels zijn aarde en mineralen de belangrijkste grondstoffen. Keramische tegels zijn over het algemeen wat identieker aan elkaar in vergelijk met natuurstenen. Vaak wordt er wel geprobeerd om wat natuurlijke effecten aan de tegels te geven zodat de tegels een beetje lijken op de natuurstenen. De keramische tegels worden meestal massaal geproduceerd. De keramische tegels zijn vanwege de massaproductie vaak goedkoper in vergelijking met de natuurstenen. Bij bepaalde keramische tegels die bewerkt zijn kunnen de prijzen flink oplopen. Keramische tegels worden getest op slijtvastheid en krijgen een sleetgraat toegewezen waarop consumenten een beslissing kunnen maken. Keramische tegels zijn over het algemeen heel licht onderhoudsgevoelig. Er zijn 4 soorten keramische tegels op de markt verkrijgbaar. De vier soorten keramische tegels zijn terracotta, faience, grestegels en cementtegels. Terracotta is een zeer poreuze tegel en is niet waterdicht. Faience is een tegel die wel waterdicht is en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Faience tegels worden vaak tegen de wand geplaatst. Grestegels zijn erg slijtvast en hard . Grestegels worden binnen en buiten gebruikt. Cementtegels worden vaak buiten gebruikt. Cementtegels zijn steving, dik en vaak gemakkelijk te onderhouden.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel