Verhuisbedrijven

Een verhuisbedrijf is een bedrijf wat de totale verhuizing regelt. Een verhuisbedrijf heeft over het algemeen een aantal verhuizers in dienst. Naast deze werknemers bezit een verhuisbedrijf een aantal verhuiswagens. Deze verhuiswagens kunnen groot en klein zijn. Meestal heeft een verhuisbedrijf een aantal grote verhuiswagens en een aantal kleine verhuiswagens. Er wordt meestal ook onderscheid gemaakt tussen een grote verhuizing en een kleine verhuizing. Het type woning is over het algemeen de maatstaf voor een grote of kleine verhuizing.

De meeste verhuisbedrijven bieden verzekering aan voor de eigendommen die ze vervoeren. Voor de verzekering van deze eigendommen wordt meestal een contract ondertekend. Een verhuisbedrijf zal er alles aan doen om de eigendommen van de klant schade vrij te verplaatsen naar de woning of inboedelopslag. Een verhuisbedrijf pakt de goederen in met de daarvoor benodigde materialen. Denk hierbij aan verhuisdozen, schuimrubber, lakens, etcetera.

Er zijn verschillende soorten verhuizing wat een verhuisbedrijf kan uitvoeren. De meest voorkomende verhuizing is een nationale verhuizing. Een nationale verhuizing is een verhuizing binnen het land, in dit geval is dat Nederland. Een nationale verhuizing kan ook betekenen dat men zelf de verhuizing doet maar spullen of een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf huurt. Bij het zelf uitvoeren van een verhuizing zijn soms ook alleen verhuizers nodig op locatie. Verhuizers op locaties zijn meestal alleen nodig wanneer er zware spullen getild moeten worden. Men wilt in dit geval niet de totale prijs betalen die gevraagd wordt voor het verhuisbusje, materialen , etcetera.

Verhuisbedrijven regelen ook verhuizingen voor bedrijven. Dit worden bedrijfsverhuizingen of projectverhuizingen genoemd. Voor dit soort verhuizingen zijn meestal meerdere verhuiswagens nodig en worden ook een aantal verhuizers ingezet. Dit kunnen in sommige gevallen tientallen verhuizers zijn. Bedrijfs en project verhuizingen verzorgen verhuisbedrijven met een PVV certificaat. De totale inventaris van het des betreffende bedrijf moet namelijk schade vrij worden getransporteerd. De waarde van de inventaris kan bij sommige grote bedrijven erg hoog oplopen.

Een verhuisbedrijf kan ook internationale verhuizingen regelen. Internationale verhuizingen worden uitgevoerd door speciale verhuisbedrijven. Een internationale verhuizing is een verhuizing van het ene land naar het andere land. Meestal zijn verhuisbedrijven die internationale verhuizingen vaak grotere verhuisbedrijven. Bij internationale verhuizingen kunnen verhuisbedrijven ook het banen aanbod, scholen, kinderopvang etcetera analyseren. Dit wordt relocation genoemd in de verhuiswereld. In de praktijk komt dit steeds minder voor vanwege de immigratie.

Een verhuisbedrijf kan een voorzien zijn van een keurmerk. Dit keurmerk kan een garantie geven dat het verhuisbedrijf geheel aansprakelijk is voor de verzekering van de eigendommen die worden vervoert. De keurmerken binnen Nederland zijn de Organisatie voor Erkende Verhuizers (OEV), de Professionele Project Verhuizers en de NEVIM. Voor internationale verhuizingen zijn de ISO keurmerken vereist. De ISO keurmerken verschillen per land waardoor er soms veel tijd in het uitzoeken van de rechten en plichten gaat zitten.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel