Vaste airconditioners

Er zijn verschillende airconditioning systemen die vast worden geplaatst. Hieronder staan de meest voorkomende modellen airconditioners. Op bijna alle modellen is de keuze van een split airconditioner systeem of een multisplit systeem. Daarnaast kan er doormiddel van een buis door de muur de lucht ook prima worden gefilterd. Meestal wordt dit niet aangeraden omdat het nogal precies boorwerk is wat niet op een later tijdstip gemakkelijk te herstellen is.

Wandmodellen
Een airco die wordt geplaatst op de muur noemen we een wandmodel. De meeste wandmodellen produceren een zeer laag geluidsvolume en zijn daarom zeer geschikt voor kleine ruimte zoals slaapkamers. Veel wandmodellen worden gebruikt op kantoren en in woonruimtes. De meeste wandmodellen worden bijna tegen het plafon geplaatst om zo de wamrte lucht direct te kunnen opzuigen. Warmte lucht stijgt en kan hierdoor snel worden opgezogen door een airconditioner die hoog is gemonteerd. De wandmodellen worden in sommige gevallen met luchtreinigingsfilters geplaatst. De meeste wandmodellen zijn zeer eenvoudig te installeren. De meeste particulieren plaatsen zelfstandig een wandmodel.

Cassettemodellen
Een airco die in het plafon wordt geplaatst noemen we ook wel een cassettemodel. Een cassettemodel neemt geen ruimte in beslag. Een casttemodel wordt meestal in grotere ruimtes geplaatst. Een cassettemodel airconditioner kan in verschillende richtingen lucht blazen. Hierdoor wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd of gekoeld. Voor grotere ruimte is dit ideaal. De meeste multisplit airconditioning systemen werken met cassettemodellen omdat er via het plafon gemakkelijk leidingen te leggen valt. De buitenunit zit meestal op het dak en kan daarom zeer goed een cassettemodel bedienen. Veel plafonmodellen kunnen op bepaalde tijden aangezet worden doormiddel van een timer. Wanneer er bijvoorbeeld niemand in een kantoor aanwezig is hoeft een airco niet te koelen. De meeste plafonmodellen in grote bedrijven zijn voorzien van een thermostaat die regelt wanneer een airconditioner aan moet slaan. Hierdoor hebben de werknemers geen omkijk naar de airco en zitten ze altijd te werken onder optimale omstandigheden.

Vloermodellen
Een airco die tegen de muur wordt geplaatst wordt meestal bijna tegen het plafon geplaatst. In sommige gevallen wordt de airco bijna op de grond geplaatst. Het gaat hierbij dan ook meestal om aircondtioners die achter een bak verstopt zitten. Een airco tegen het plafon aan geplaatst is niet de meeste gunstige decoratieve oplossing. Wanneer het plafon in een ruimte heel hoog is kan het airconditioner systeem ook beter aan de vloer worden geplaatst. Airconditioners die aan de vloer worden geplaatst noemen we vloermodellen.

Satellietmodellen
Een Satellietmodel zit aangesloten op een redelijk groot airconditioning systeem. De modellen zijn ingebouwd in het plafon. De satellietmodellen worden volledig in het plafond gemonteerd en aangesloten op een kanalensysteem die voorzien zijn van lucht- toe en afvoerroosters. De satelliet systemen worden alleen in grote ruimtes en gebouwen gebruikt. Particulieren schaffen nooit een satellietmodel airconditioner aan. Een satellietmodel kan in verschillende soorten en maten worden geleverd. De meeste airconditioners in een systeem met satelliet modellen hebben dezelfde grote en vorm.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel