Beveiliger

Een beveiliger in Nederland heeft andere functionele eisen in vergelijking met beveiliger in andere landen. Een beveiliger moet zich strikt houden aan de regels en wetten van het des betreffende land. Wanneer een beveiliger dus in een ander land wilt werken is het in de meeste gevallen nodig om een nieuwe diploma te behalen zodat de regels en wetten van het des betreffende land worden gehanteerd. De meeste beveiligingsbedrijven verzorgen de opleidingen van de beveiligers. De meeste beveiligingsbedrijven onderscheiden twee rangordes onder beveiligers. Deze twee rangordes hebben ook verschillende functionele eisen. De twee verschillende rangen onder beveiligers zijn, beveiligers met een grijze pas of beveiligers met een blauwe pas.

Beveiligers met een grijze pas zijn beveiligers die alle beveiligingswerkzaamheden mogen verrichten. Een grijze pas wil zeggen dat je op de hoogte bent van een regels en wetten van het land waar je beveiliger in bent. Een grijze pas is 1 jaar geldig voordat het examen opnieuw moet worden afgelegd. Het diploma beveiliger 2 is het belangrijkste diploma voor een beveiliger die een grijze wilt aanvragen. Zonder dit diploma mag je namelijk niet als beveiliger werken.

Beveiligers met de blauwe pas zijn simpelere beveiligers die niet een uitgebreide opleiding hoeven te volgen. De meeste beveiligers met een blauwe pas zijn toezichthouders, gastheren of beveiligers op evenementen. Denk hierbij ook aan stewards die bijvoorbeeld bezoekers van een voetbalwedstrijd informeren en begeleiden. Een blauwe beveiligers pas is in principe in 3 maanden tijd te behalen. De beveiligers met een grijze of blauwe pas kunnen bezoekers of klanten door het uniform wat de beveiligers verplicht zijn om te dragen. De uniformen zijn altijd voorzijn van een zilveren V. Deze zilveren V staat voor veiligheid. Het zilveren V teken is alleen op uniformen van Nederlandse beveiligers te zien. Op internationale grote evenementen waar andere beveiligers rondlopen kunnen dus andere uniformen worden gedragen.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel