Binnenhuisarchitect werkzaamheden

binnenhuisarchitecten hebben een specifieke werkwijze. Die ze leren op  een lang opleidings traject. Als binnenhuisarchitect moet je vaak naar de klant om de ruimt te zien die ingericht moet worden. Tijdens de eerste afspraak neemt de binnenhuisarchitect vaak een fototoestel mee om de desbetreffende ruimte te fotografen. Als de opdrachtgever de ruimte heeft laten zien moeten er nog een paar afspraken gemaakt worden. Wat is het budget? En welke kleuren moeten er gebruikt worden?  Dit zijn belangrijke vragen voordat de binnenhuisarchitect echt gaat ontwerpen.

Zodra alle vragen zijn behandeld en de opdrachtgever en de binnenhuisarchitect zitten op 1 lijn, dan hij aan de slag. Doormiddel van tekeningen maakt de binnenhuisarchitect zijn plannen duidelijk. Met plattegronden, doorsneden, marquettes, meubeltekeningen en 3dimensionale visualisaties geeft hij een duidelijk beeld van zijn plannen aan de opdrachtgever en de uitvoerende partijen zoals aannemers.

De tekeningen die de binnenhuisarchitect maakt kunnen met de hand getekend worden ze kunnen ook op de computer gemaakt worden. Enkele voorbeelden van bekende tekenprogramma's die gebruikt worden door architecten zijn, Google SketchUp, AutoCAD, ArchiCAD en VectorWorks.

Het is ook belangrijk dat de architect besluit welke materialen en kleuren gebruikt worden voor vloer, muur, banken, stoelen tafels etc.

Als de schetsen klaar zijn kunnen deze aan de opdrachtgever worden getoond. De opdrachtgever kan dan beslissen of het naar zijn smaak is en kan eventueel nog aanpassingen maken. Zodra de opdrachtgever alle tekeningen goedgekeurd heeft kan de binnenhuisarchitect communiceren met alle partijen die een rol spelen in het eindproduct. Bijvoorbeeld, interieurbouwers, meubelmakers, schilders, loodgieter etc.

De binnenhuisarchitect is eindverantwoordelijk dus het is zijn taak om in de gaten te houden dat alles goed word uitgevoerd dat het eind resultaat precies is wat de opdrachtgever verwacht.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel