Groene stroom

Groene stroom oftewel groene energie wordt ook wel duurzame energie genoemd. Groene energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt. De bronnen die voor de opwekking van energie worden gebruikt kunnen in vergelijk tot de fossiele brandstoffen kan op raken. Daarnaast zijn deze bronnen niet schadelijk voor het milieu en kan er dus oneidig energie mee worden opgewekt zonder dat er nadelen aan verbonden zitten. De fossiele brandstoffen raken dus groene energie is de toekomst. Groene energie wordt voornamelijk opgewekt door windenergie of zonne-energie. Daarnaast kan er ook energie worden opgewekt uit de duurzame bronnen: biomassa, waterkracht, aardwarmte, energieopslag en warmtepompen.

Groene energie is de algemene term voor duurzaam energie opwekken. Groene stroom is enkel maar groene elektriciteit opwekken. Groene energie kan bijvoorbeeld de duurzame warmte energie voor kassen omvatten. Doormiddel van biomassa te verbranden komt er een groene gas vrij waarmee een kas kan worden verwarmt. Hierdoor kan er in de agrarische sector flink worden bezuinigd.

Wanneer er groene stroom wordt gekocht bij een energieleverancier wil dit niet zeggen dat het totale energieverbruik groen is. Vaak is er maar een gedeelte groene energie. Groene energie en normale energie komen namelijk uit hetzelfde elektriciteitsnet wat naar huishouden gaat. Het percentage groene stroom is u huis wordt wel verhoogd. Doormiddel van het nationale groencertificatensysteem wordt een huishouden verzekerd van een bepaald percentage verbruikte groene stroom per jaar.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel