Sierhekwerk

Een sierhekwerk is een type hekwerk die bekend staat als het mooist gedecoreerd. Aan een sierhekwerk inclusief poorten worden hoge eisen gesteld door klanten. Sierhekwerken zijn uniek en moeten voldoen aan de wensen van de klant, ze worden voor iedere opdracht op maat gemaakt. Het sierhekwerk is duurder dan andere hekwerk soorten. gaashekwerk is verreweg het goedkoopste.

De voordelen van een sierhekwerk zijn;

1. Duurzaam en van hoge kwaliteit
2. Is passend bij uw woning en voldoet aan al uw eisen
3. Uniek, alle sierhekwerken zijn op maat gemaakt

Naast dat het sierhekwerk er fraai uit ziet zorgt het ook voor extra beveiliging van een woning of een pand. Het spijlenhekwerk is echter wel een betere keuze als beveiliging de enige reden is voor het plaatsen van het hekwerk. De kosten van een sierhekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Afmetingen, het model, eventuele extra hekwerkonderdelen en wie de montage uitvoert spelen hierbij de grootste rol.

De lengte en de hoogte van het sierhekwerk zijn van grote invloed op de uiteindelijke prijs. De gemiddelde kosten voor een sierhekwerk schommelen tussen de €60 en €90 per meter. Bij deze genoemde tarieven zijn nog niet kosten voor het ingraven en monteren van het hekwerk inbegrepen.

Een sierhekwerk is een veel modellen verkrijgbaar, zo gaat het van klassiek tot modern. Het is mogelijk om zelf een ontwerp te maken of te laten maken maar de kosten liggen uiteraard een stuk hoger dan bij aanschaf voor ene standaardmodel. Een sierhekwerk word afgewerkt geleverd, dit is al inbegrepen in de aanschafprijs. Het is ook mogelijk om een onbehandeld sierhekwerk aan te schaffen vanaf €25 per meter. Dit hekwerk is dan nog niet weersbestendig en dient nog behandeld te worden om roest te voorkomen. Ondanks de lagere aanschafkosten van onbehandeld sierhekwerk is dit niet altijd aantrekkelijk, omdat u alsnog extra kosten kwijt bent aan het afwerken.

Bij het plaatsen van een sierhekwerk is het mogelijk dat er tussenpalen nodig zijn. Dit is afhankelijk van het model en de lengte van het hekontwerp. Deze tussenpalen moet de klant apart aanschaffen. Deze tussenpalen zijn verkrijgbaar vanaf €12. Over het algemeen zijn tussenpalen van staal voor de stevigheid van het hekwerk maar ze kunnen ook van beton of baksteen zijn gemaakt. Deze palen moeten worden ingegraven en vastgezet in beton, wat vaak niet inbegrepen zit in de prijs.

Aan een sierhekwerk kunnen diverse extra's worden toegevoegd door middel van hekwerkonderdelen. Zo kan een sierhekwerk extra verfraaid worden door hekpunten of sierspijlen. De kosten van sierlijke hekpunten variëren van €0,50 tot €8, terwijl sierspijlen tussen de €7 en €20 kosten. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele hekwerkonderdelen waar u uit kunt kiezen.

Het plaatsen en monteren van sierhekwerk is meestal niet bij de kosten inbegrepen. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is een lastige klus waar veel precisiewerk bij komt kijken. Het is vaak dan ook verstandig om dit uit handen te geven aan een vakman.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel