Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is de oudste manier om een woning of een bedrijfspand te beveiligen. Het robuuste spijlen hekwerk rondom een pand houdt indringers buiten een privé terrein. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden zo kan men kiezen voor een strakke en robuuste uitstraling, een moderne uitstraling, een romantische uitstraling of een zakelijke uitstraling. Afhankelijk van wat bij de  woning of bedrijfspand past en afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan een klant kiezen voor een model. Voor perfecte design en afwerking kan men beter kiezen voor een sierhekwerk

Vaak dient een spijlen hekwerk ter beveiliging van een woning of bedrijf. Het plaatsen van een spijlen hekwerk is basis, vervolgens kan de klant kiezen voor extra beveiligingselementen. Dit gaat van camera- en detectiesystemen tot het plaatsen van toegangscontroles. Hier hangt natuurlijk wel een hoger prijskaartje aan. Een gaashekwerk bied minder beveiliging maar is wel een stuk goedkoper.

De verschillende soorten type spijlenhekwerk is te verdelen in de volgende vier soorten;

  • Barricade, de barricade heeft ronde spijlen die tussen de liggers zijn gelast. Om over klimmen te voorkomen zijn de uitvoering vanaf 150 cm hoogte aan de bovenkant voorzien van een puntenkam. Voor de meer risicovolle situaties kunt u kiezen voor roterende punten, puntdraden of hekdetectie systemen.
  • Rondissade, de rondissade is meer gericht op design. Rondissade kenmerkt zich door ronde spijlen. Deze zijn door de liggers gevoerd. De vakken en staanders zijn met een stalen bout aan elkaar gekoppeld. Beugels, bouten en moeren ontbreken ook bij dit type spijlenhekwerk.
  • Palissade, Palissade is voorzien van een onzichtbare verbinding tussen de spijlenvakken en de staanders, zonder klemmen, bouten en moeren. De spijlen zijn vierkant zodat uitbuigen onbegonnen werk is. Bovendien zijn ze door de extra zware boven- en onderliggers gevoerd; loswrikken is dus nagenoeg onmogelijk. De Palissade is het meest vandalismebestendige hekwerk in de markt.
  • Educade, de Educade is een kindvriendelijke variant  van het spijlenhekwerk. Dit hekwerk met bijpassende draaipoort heeft bijzondere eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor toepassing bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en rondom de speelterreinen bij basisscholen.

Voordelen van een spijlenhekwerk

  1. Kan geplaatst worden in de stijl van een woning of bedrijfspand aan de hand van persoonlijke voorkeur.
  2. Mogelijkheden voor extra beveiliging
  3. Leverbaar in alle soorten afmetingen en verschillende materialen
  4. Houdt indringers buiten
Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel