Dakisolatie

Een dakisolatie kan op verschillende soorten daken worden aangelegd. Denk hierbij aan schuine en platte daken. Dakisolatie is zeer belangrijk in een woning. In een woning kan er veel warmte worden verloren door het dak niet goed te isoleren. De warmte in een woning stijgt naar boven en kan dus massaal het huis verlaten als het dak warmte te snel doorlaat. Bij het isoleren van het dak worden een aantal manieren toegepast. Denk hierbij aan hardschuimplaten, glaswol, steenwol en noppenfolie. Al deze materialen worden geplaatst tussen het dak. Het doel is om de warme lucht in de woning te houden. Het isoleren moet dan wel op een manier gebeuren dat er voldoende ventilatie door het dak is. De mate van isolatie van een dak hangt af van de dikte en de keuze van het isolatiemateriaal. De isolatiewaarde wordt in vaktermen aangeduid met een R-waarde. Een R-waarde geeft aan in hoeverre het dak geïsoleerd is. In de regel zijn schuine daken makkelijker te isoleren invergelijking met platte daken. Platte daken die geïsoleerd zijn hebben vaak last van vocht of vochtige ruimtes. Een goed geisoleerd dak kan een enorme kostenbesparing opleveren.

Hoe wordt een dakisolatie aangelegd? Een dakisolatie wordt meestal binnen 1 dag aangelegd. Een dakisolatie wordt voornamelijk op de bovenste verdieping of zolders aangelegd. Voordat een dakisolatie wordt aangelegd moet de gehele ruimte waar de dakisolatie wordt aangelegd worden vrijgemaakt. De meeste dakisolaties worden vanuit binnenuit aangelegd. De meeste dakisolaties bestaan uit isolatieplaten die aan de binnenzijde van de dakconstructie worden bevestigd. De meeste dakisolaties worden met latten aan het dak bevestigd. De isolatieplaten kunnen met afwerklaag geleverd worden. De afwerklagen zorgen ervoor dat de isolatieplaten niet zichtbaar zijn. Er zijn ook woningen waar de afwerking doormidden van gipsplaten worden bezorgd. Het is belangrijk dat de isolatieplaten nauwkeurig worden bevestigd zodat er geen vocht kan ontstaan. Vocht zorgt ervoor dat het hout in de dakconstructie kan gaan rotten. Het is dus zeer verstandig om een expert in te huren die de totale dakisolatie goed kan aanleggen.

Er zijn verschillende voordelen van dakisolatie. Ten eerste zorgt dakisolatie voor lagere energiekosten op lange termijn. Daarnaast verhoogt dakisolatie de woonconformt van de ruimte. Het binnenklimaat van de woning wordt een stuk aangenamer. De waarde van een woning stijgt wanneer de woning goed geisoleerd is. Isolatiematerialen verhogen dus de waarde van het huis ook omdat de energiekosten lager worden voor de bewoner van het huis. Het belangrijkste voordeel wat isolatie met zich meebrengt is de verlaging van de CO2-uitstoot.

Wat zijn de daadwerkelijk kostenbesparingen van dakisolatie. Op lange termijn kan dakisolatie honderden euro’s per jaar kostenbesparing opleveren. Meestal wordt de investering na 5 tot 10 jaar geheel terugverdiend zodat er daadwerkelijk drastisch minder kosten worden gemaakt. De aanleg van dakisolatie kost ongeveer 50 euro per vierkante meter. Deze investering wordt dus in een aantal jaren terugverdiend waarna de kostenbesparingen zichtbaar worden. De prijs van dakisolatie is afhankelijk van de dikte en de afwerkingen. Hoe dikker de isolatieplaten hoe effectiever het warmteverlies wordt tegengehouden. De diktes van de isolatieplaten liggen ongeveer tussen de 5 en 10 centimeter. Isolatiebedrijven leveren dakisolatie met of zonder afwerking. De afwerking kan zelf worden aangelegd doormiddel van gipsplaten. Het is echter handiger om de isolatieplaten direct kant en klaar te laten plaatsen zodat u zelf geen fouten kunt maken en optimale kostenbesparingen kunt constateren.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel