Muurisolatie

Muurisolatie levert net als alle andere isolatiemethode kostenbesparing op. Naast kostenbesparing levert muurisolatie ook verlaging van de CO2-uitstoot op. Muurisolatie wordt in de meeste gevallen aangelegd tussen de binnen- en buitenmuur. Tussen de binnen- en buitenmuur zit een ruimte van ongeveer 6 centimeter. Deze ruimte noemen we spouwdikte. De spouwdikte is per woning type verschillend. Het isolatiemateriaal wordt in deze ruimte in de meeste gevallen aangebracht. De overheid zit heel erg dicht bovenop de subsidies van muurisolatie omdat muurisolatie hedendaags het effectiefste is. De investering is redelijk laag en de besparing zijn relatief hoog. Er zijn verschillende materialen toepasbaar bij de aanleg van muurisolatie. In de regel zijn HR++ isolatieproducten geschikt om het hoogste rendement te behalen. De traditionele isolatieproducten zijn ook goed voor isolatie alleen zijn van mindere kwaliteit. Het is handig om de woning eerst door een expert te laten bekijken zodat er de juiste isolatieproducten worden gebruikt voor muurisolatie. Hierdoor worden de hoogste kostenbesparingen behaald.

Wat wordt er nou precies gedaan bij de aanleg van muurisolatie. De specialisten die de muurisolatie aanleggen kunnen de muurisolatie vaak niet binnen 1 dag doen. Vaak moeten er meerdere muren op verschillende verdiepingen in een woning worden geïsoleerd. Er worden eerst gaten geboord in de voegen van de huidige muur. Vervolgens wordt de spouwmuurvulling aangebracht in een goede verdeling zodat de gehele muur geïsoleerd is. Het isolatiemateriaal wordt door de specialist met een spuitmond aangebracht. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal gaat de specialist de muur weer volledig dicht te smeren. Het is mogelijk om ventilatieroosters te plaatsen in de muur indien dit gewenst is. De meeste specialisten bieden een aantal jaren garantie. De garantie heeft met name betrekking tot de vochtproblemen die kunnen ontstaan wanneer het isolatiemateriaal op de verkeerde wijze is aangelegd. Het is de bedoeling dat de muur ademt. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de muur blijft ademen.

Muurisolatie zorgt er direct voor dat de binnenmuur een stuk warmer wordt. De binnenmuur is niet meer koud en voelt niet meer kil en koud aan. Muurisolatie zorgt er dus voor dat er minder stookkosten worden gemaakt. De muurisolatie zorgt ervoor dat er comfortabelere geleefd kan worden in de woning. De isolatie zorgt dus voor een aanzienlijke daling van de energiekosten en CO2-uitstoot. Muurisolatie is in vergelijking tot andere type isolaties in een woning zeer voordelig. De terugverdientijd van muurisolatie ligt ongeveer rond de 2 en 3 jaar. De gemiddelde energiebesparing van muurisolatie ligt op ongeveer 10 m3 gas per vierkante meter. Dit is een stuk meer in vergelijk tot vloer- en dakisolatie. De overheid stimuleert muurisolatie bij nieuwbouwwoningprojecten en bedrijven. Muurisolatie is de goedkoopste vorm van isoleren met het meeste rendement. De overheid subsidieert met name om de energiekosten te verlagen zodat we een milieuvriendelijker land worden. De CO2-uitstoot en het verbruik van fossiele brandstoffen moeten dalen in de toekomst.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel