Koeriersbedrijven

Er zijn verschillende bekende koeriersbedrijven met een hoog aantal koeriers in dienst. Deze koeriers hebben verschillende taken. De bekendste bedrijven werken op internationaal niveau. Hieronder volgt een opsomming van de bekendste internationale koeriersbedrijven.

 1. DHL
  DHL is een internationale dochteronderneming van Deutsche Post DHL. In 1969 werd DHL opgericht in de VS. Het bedrijf is vernoemd naar haar drie oprichters, Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn. Het moederbedrijf van DHL, Deutsche Post, werd in 1999 overgenomen door het Nederlandse Van Gend en Loos. DHL vervoert jaarlijks ongeveer 40 miljoen kilo vracht en heeft ongeveer 2 miljard zendingen per jaar, met 76.200 voertuigen en meer dan 250 vliegtuigen. DHL heeft wereldwijd ongeveer 530.000 werknemers in dienst.
 2. Federal express
  Federal Express ook wel bekend als FedEx of voluit, FedEx Corporation, is een bedrijf dat logistiek en koeriersdiensten aanbiedt via grond en lucht, inclusief zware vracht. In 1971 werd het bedrijf opgericht door Frederick W. Smith in Little Rock, Arkansas. In 1973 werd het verplaatst naar Memphis, Tennesse nadat de luchthaven weigerde langer diensten te verlenen.
 3. PostNL
  PostNL is een Nederlands postbedrijf. Sinds mei 2011 is het beursgenoteerd, na opsplitsing van TNT N.V. Het bedrijf is de afgelopen jaren frequent van naam veranderd. De rijksoverheid heeft PostNL aangewezen als bedrijf dat is belast met het uitvoeren van universele postdienst (UPD) Dit houdt in dat het bedrijf vijf dagen per week post dient te bezorgen en brievenbussen dient te legen en minimaal 95% van de aangeboden post de volgende bezorgdag dient te bezorgen. PostNL moet minimaal 2000 dienstverleningspunten hebben en moet er binnen een straal van 500 meter een brievenbus zijn in woonkernen met meer dan 5000 inwoners. PostNL is naast Nederland ook actief in België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. In totaal werken er bij PostNL 66.000 mensen, waarvan ongeveer 22.000 postbezorgers in parttime dienst en 5.500 fulltime postbodes.
 4. TNT Express
  TNT express is een internationale pakketvervoerder die is opgericht in 2011 toen TNT N.V. werd opgesplitst in PostNL en TNT express. Ze zij allebei individueel beursgenoteerd. Wekelijks vervoerd TNT Express ongeveer 4,4 miljoen exprespakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het bedrijf telt ongeveer 75.000 medewerkers.
Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel