Koffiemerk

In ons kleine kikkerlandje wordt ontzettend veel koffie gedronken. Omdat de vraag naar koffie zo groot is, is het aanbod van koffie ook enorm. Er zijn in Nederland verschillende grote koffiemerken. Ze maken gebruik van verschillende koffiebonen en verwerken deze bonen op een unieke manier. Van een groot budget tot een klein budget tot zelfs zeer exclusief. Van een sterke en pittige smaak met een hoog cafeïne gehalte tot een mildere, zachte smaak met een laag cafeïne gehalte. Hieronder staat een opsomming van de bekendste merken koffie in Nederland en het type koffie wat zij aanbieden.

Douwe Egberts
Douwe Egberts is het oudste en bekendst Nederlandse koffiemerk. Het bestaat vandaag de dag al meer dan 260 jaar. Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses in het Friese stadje Joure op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" begonnen. Het bedrijf werd in 1780 overgedragen aan zoon Douwe Egbert hij hield zich bezig met de bewerking van koffie, thee en tabak. Tegenwoordig is het merk niet meer weg te denken uit de Nederlandse supermarkten. Douwe Egberts heeft een rijk aanbod van koffie en voor iedere smaak wat wils.

Illy
Illycaffe is opgericht in het Italiaanse dorpje Triëst in 1933 door Francesco Illy. Het is nog steeds een familie bedrijf en word momenteel geleid door een derde generatie van deze familie. Overal ter wereld is Illy bekende en geliefde koffie, het heeft een hoge kwaliteit en een fluweelzachte smaak. De perfecte melange die bestaat uit negen soorten pure Arabica koffiebonen geeft deze koffie een milde en zachte smaak. Illy word thuis, op het werk, in hotels, restaurants en in cafés gedronken

Max Havelaar
Stichting Max Havelaar heeft zijn naam te danken aan een roman uit 1860 over een man die probeert te vechten tegen het corrupte regeringssysteem van Nederlands-Indië. Deze stichting zet zich in om bestaande handel te veranderen ten gunste van producenten in ontwikkelingslanden. Om deze producten te verbinden met Nederlandse consumenten heeft Max Havelaar het keurmerk Fairtrade. Fairtrade draagt door langdurige handelsrelaties op basis van gelijkheid en transparantie bij aan duurzame ontwikkeling van organisaties van kleine boeren, van plantagearbeiders en van lokale gemeenschappen

Nespresso
Nespresso is een koffiezetsysteem ontwikkeld door Nestlé. De naam is afgeleid van de naam van het bedrijf en espresso. Nespresso heeft een extreem uitgebreid promotie programma om een koffie een exclusieve uitstraling te geven. Nespresso koffie heeft een subtiele smaak en deze smaak en aroma’s van de unieke capsules komt met de machines van Nespresso volledig tot zijn recht. Nespresso verkoopt bijzondere koffie en de machine geeft veel gebruiksgemak.

Segafredo
Segafredo staat bekend als originele, authentieke Italiaanse Espresso. Het harmonieuze samenspel van meanderen, branden en bereiden en de zorgvuldige selectie van ruwe, groene koffie zorgt een een unieke espresso.

Simon Levelt
Simon Levelt is al 200 jaar actief en produceert zowel koffie als thee. Die koffie wordt volledig maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Mens en Milieu staan bij Simon Levelt voorop. Ze leveren alleen beste kwaliteit in vele soorten en smaken.

Starbucks
Starbucks is een bekend Amerikaans koffiemerk. Het is 1971 opgericht in Seattle en het is ’s werelds grootste keten van koffiehuizen. In Nederland is de enige koffiebranderij van Starbucks te vinden buiten de V.S, gevestigd in 2002. In 2007 opende Starbucks zijn eerste vestiging op Schiphol. Nu is Starbucks te vinden op grote NS-stations. De eerste werd geopend op Utrecht Centraal. De koffiesoorten van Starbucks worden onderverdeeld in drie brandingsprofielen, Blonde, Medium en Dark. Zo kan iedere consument gemakkelijk beslissen welke smaak en intensiteit het beste bij hun individuele smaak pas.

Dolce Gusto
Dolce Gusto koffie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2006 en is een product van Nestlé. Het innovatieve, gebruiksvriendelijke capsulesysteem exclusief voor Nescafé Dolce Gusto is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat elk kopje wat je maak, vers is.

Er zijn nog een hoop andere koffiemerken in Nederland maar de hierboven genoemde zijn de bekendste merken. En worden het meest gedronken in Nederland.

Nog een leuk weetje, Kopi Luwak is de duurste en meest exclusieve koffiesoort ter wereld. Het wordt gemaakt van koffie bessen die eerst een civetkat zijn opgegeten. Deze katten kunnen de bonen niet verteren en scheiden ze laten in geheel uit. Vervolgende worden de bonen gebrand en verkocht als duurste koffie ter wereld.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel