Serre

Een serre is, net als een veranda, een aanbouw aan uw huis, waarbij extra zoninval en extra ruimte wordt gecreëerd. Als de serre wordt aangebouwd aan de zuidkant, dan heeft u zelfs in de winter extra warmte door de zon. Een serre op het zuiden is in de winter juist een nadeel, omdat het dan door de zon heel erg warm wordt in uw huis. De serre bestaat namelijk uit glas en zal daardoor veel warmte binnenlaten.

Houten Serre

Er zijn verschillende soorten serre, een mogelijkheid is een serre van hout. Een voordeel hiervan is dat het een goede isolatiewaarde heeft. Nadelen zijn dat het goed moet worden onderhouden en dat het eens in de vijf jaar moet worden geschilderd. Een andere materiaalkeuze zou aluminium kunnen zijn, een nadeel hiervan is dat het slecht isoleert waardoor u warmte kwijtraakt. Aannemers kunnen hier wel maatregelen tegen nemen, maar dit is aanzienlijk duurder.

Door de zoninval kan de serre het beste richting het zuiden worden geplaatst, maar het nadeel hiervan is dat het zomers heel warm wordt. Er kunnen maatregelen tegen worden getroffen door zonwering, maar een serre zal altijd extra warmte blijven toelaten. In bijna alle gevallen heeft u geen keuze waar de serre zal worden geplaatst, de woonkamer kan meestal maar aan één kant worden uitgebreid.

Doordat de serre, net als bijvoorbeeld een balkon, meer ruimte geeft zal de waarde van uw huis ook aanzienlijk stijgen. De serre moet wel worden geplaatst omdat u het zelf wilt en niet speciaal voor de verkoop. De kosten om de serre te bouwen zijn namelijk ongeveer dezelfde waarde als de toegevoegde waarde van uw huis. Als u van plan bent een serre te plaatsen speciaal voor de verkoop, is het verstandig om eerst te praten met een taxateur.

Bij het kiezen van een serre is het belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Iedere aannemer zal zeggen dat deze topkwaliteit levert, maar dat is lang niet altijd het geval. Het is belangrijk dat u betrouwbare referenties krijgt van andere klanten. Bij de serre zelf is het belangrijk om de kwaliteit zwaar mee te wegen. Het is niet verstandig om concessies te doen om een paar honderd euro goedkoper uit te komen. Van deze beslissing zult u spijt krijgen, een goede kwaliteit is namelijk erg belangrijk.

De kosten van de serre zijn afhankelijk van het materiaal, het formaat en de kwaliteit. Prijsverschillen kunnen groot zijn bij verschillende aannemers. Als u het beste product tegen de laagste prijs wilt hebben dan moet u offertes met elkaar gaan vergelijken. Bij het uitgaan van een formaat van 3x4 meter inclusief plaatsen, zullen de kosten uitkomen tussen de €12.500 en €17.500.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel