Balkon

Een Frans balkon is een smalle richel met een hekwerk of een balustrade op een verdieping bij je huis. De smalle richel dient als een ondiep balkon met naar binnen draaiende deuren die geopend kunnen worden. Er zit een afscherming die voorkomt dat mensen naar buiten kunnen vallen. Het hekwerk kan van een aantal soorten materiaal gemaakt worden. Het kan bijvoorbeeld gemaakt worden met glas, metaal of kunststof. Een voordeel van een Frans balkon is dat de deuren open kunnen, waardoor het een stuk frisser wordt. Daarom is zo’n balkon erg populair bij zuidelijke landen.

Loggia/serre/veranda

Een serre of veranda is een laag gebouw balkon vaak omgeven met glazen profielen. De meeste mensen willen deze richting het zuiden plaatsen, zodat het in de winter warmen kan worden omdat de zon op de glazen staat.

Uitstekend balkon

Dit is de meest voorkomende buitenruimte in Nederland. Het is een uitstulping gedragen door palen. Dit balkon is een stuk groter dan een Frans balkon en hier kun je ook meubilair op zetten. In de zomer kun je hier dan lekker liggen zonnen. Uitstekende ballonnen zijn er in allerlei soorten en maten.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel