Twee typen waterkoelers

Er zijn twee typen waterkoelers verkrijgbaar: flessenwaterkoelers en leidingwaterkoelers. Die allebei drinkwater leveren

Flessenkoelers
Flessenkoelers zijn waterkoelers die een fles met water bovenop het tapsysteem hebben. Er zijn tal van keuzes als het gaat om het kiezen van een goede flessen waterkoeler. Het is belangrijk dat de waterkoeler een gezond en verfrissend glas koel drinken water levert. Daarnaast moet de machine een uitnodigende en stijlvolle uitstraling hebben. De machine moet makkelijk te reinigen zijn zodat er zorgen gemaakt moet worden over hygiene. De fleswaterkoeler komt in vele varianten en uitvoering. Het is bij de meeste koelers mogelijk om deze in een gewenste kleur RAL kleur te spuiten en te voorzien van een bedrijfslogo. Daarnaast word voor sommige locaties nog meer aandacht geven aan de representatieve uitstraling. Voor bijvoorbeeld een ontvangstruimte voor bezoekers of een receptie. Daarvoor zijn designkoelers, deze flessenkoelers hebben een luxueuze uistraling, van transparant gekleurd tot RVS uitvoering.

Leidingwaterkoelers
Waterleiding koelers zijn kleiner dan flessenkoelers deze geven kraanwater en geen bronwater. Voor deze koelers geld ook dat ze leverbaar zijn in verschillende uitvoeringen zowel in de standaarduitvoering als de luxe designuitvoeringen. Wanneer er geen of slechts beperkt ruimte is voor het plaatsen van een waterkoeler. Kan men kiezen voor een inbouwkoeler. De koelerunit kan in veel gevallen in een onderkast in de keuken/pantry worden geplaatst. In die situatie is alleen de kraan nog zichtbaar. Deze kraan kan naast de al aanwezige standaardkraan worden gemonteerd of apart in het keukenblad met een los leverbare RVS lekbak. Naast de standaardkranen zijn tevens luxe kranen leverbaar.

Onderhoud
Indien je met een bedrijf dat waterkoelers verkoopt in zee gaat, kan er een onderhoudsovereenkomst worden afgesloten. Zo’n onderhoudsovereenkomst behandelt twee aspecten. Zo wordt de waterkoeler eens per half jaar gereinigd. Als de waterkoeler is aangesloten aan de waterleiding wordt eens per jaar het waterfilter vervangen. Onderhoud aan de waterkoeler houdt in: het reinigen, het demineraliseren en bacterievrij maken van alle onderdelen die met drinkwater in aanraking komen. Deze onderhoudsbehandeling vertraagt ook groei van nieuwe bacteriën. Het is ook nodig om zelf onderhoud aan uw waterkoeler bij te houden. Je kan bijvoorbeeld bij iedere fleswisseling Coolerclean gebruiken.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel