Bekende architecten

Er zijn meerdere bekende architecten geweest over de jaren heen.  Je kan een boek vullen met namen van architecten die iets innovatiefs en overweldigends hebben gebouwd. Deze beroemde architecten hadden een lange opleiding gevolgd en hadden secure werkwijze. Hieronder staan een aantal belangrijke architecten uit de geschiedenis die de bouwkunst een andere dimensie hebben gegeven.

1. Imhotep 2800 v. Chr.
Imhotep was een minister van de Farao Dioser. Hij ontwierp de Sakkara, de eerste piramide met treden van natuursteen. Eerder piramides waren gemaakt van baksteen of hout. Imhotep was een groot architect, een wijsgeer en een arts.

 

2. Phidais 490-430 v. Chr.
Phidias kwam uit Athene en hij was een Griekse beeldhouwer. Hij was de ontwerper van het gebouw Acropolis. Helaas had Phidias veel vijanden die hem beschuldigde van diefstal van het goud en ivoor dat bestemd was voor het enorme beeld van Athena, om deze reden moest hij Athene verlaten en kon hij verder geen prachtige bouwwerken ontwerpen voor Athene.

3. Gustave Eiffel 1832-1923
De Eiffeltoren kregen geen lovende kritieken toen het onthuld werd in 1889. Een lelijk geraamte werd het ook wel genoemd. Tegenwoordig is de toren het symbool van Parijs geworden. De 300 meter hoge toren ontvangt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Eiffel begon zijn carrière bij een firma voor spoorwegmaterialen. Als ingenieur gespecialiseerd in metaalconstructies, heeft hij zowel in Frankrijk als daarbuiten veel bruggen, stationshallen en viaducten gebouwd.
 
4. Frank Lloyd Wright 1867-1959
Frank Lloyd Wright kwam al sinds zijn jeugd in aanraking met architectuur. Zijn kamer hing vol met plaatjes van oude Engelse kathedralen. In 1887 verhuisde Frank naar Chicago waar hij villa's bouwde met lage, ver uitstekende daken. Hij noemde dit Prairie huizen, hiermee verwees hij naar de uitgestrekte vlakten van het Amerikaanse middenwesten. Gedurende zijn carrière werd hij steeds populairder hij heeft meer dan 400 bouwwerken op zijn naam staan. Waaronder het beroemde Guggenheim museum in New York.

5. Ludwig Mies van der Rohe 1886-1969
Ludwig leerde de bouwkunst van zijn vader die metselaar was. Hij bouwt de eerste wolkenkrabber. Hij wordt de directeur van Bauhaus een beroemde school voor kunst en architectuur. Maar na 3 jaar sluiten de nazi's de school en verhuist hij naar de V.S.

6. Le Corbusier 1887-1965
Ook wel de grootste architect van de twintigste eeuw genoemd. Hij ontwierp een hoop gebouwen maar hij is voornamelijk bekend door zijn boeken.  Door zijn architectonische concept  een handzame formule van 5 punten. De 'Vijf punten van een nieuwe architectuur' wat nu op elke architecten

Leoh Ming Pei 1917
Leoh is voornamelijk bekend door het moderniseren van het Louvre. Voordat begon met ontwerpen van de grote, doorzichtige piramide wat deze architect al bekend in Azië en Amerika. Maar zijn Europese glorie komt voort uit het ontwerp voor het Louvre.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel