Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is vanaf 2000 populair in Nederland om je muur mee te behangen. Glasvezelbehang is de vervanger van behangpapier. Glasvezel, het materiaal waarvan het behang is gemaakt, kon sinds die tijd goedkoop en in grote hoeveelheden geproduceerd worden. Nu is het te vinden in bijna ieder huis en kantoor. Het is alles behalve bijzonder, maar oersterk, geschikt voor alle ondergronden en gemakkelijk te verwerken. Glasvezelbehang, wat ook bekend staat als glasweefselbehang is in plaats van papier gemaakt van geperst of geweven glasvezel. De geperste variant van glasvezelbehang staat ook wel bekend als glasvlies en renovlies. Dit geperste glasvezelbehang is helemaal strak en vrij van structuren. Glasvezelbehang is natuurlijk ook in verschillende stijlen behang te verkrijgen.

Waarom glasvezelbehang?
Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels, normale behangsoorten zijn vaak gemaakt van papier. De glasvezels worden op een zeer speciale manier verweven. Vervolgens worden ze net zo lang geperst tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om in dit gaas lokale verdikkingen aan te brengen. Met deze verdikkingen kan men de mooie structuur in het behang zichtbaar maken. Er zijn meerdere varianten van structuren mogelijk; de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

Glasvezelbehang alleen leverbaar in de kleur wit. Maar vrees niet glasvezelbehang is zeer gemakkelijk over te schilderen met latexverf. Uiteindelijk kun je dus een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan je eigen eisen.

Glasvezelbehang verstevigt de muren, dit een van de grootste voordelen van dit behang. Het wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleister of stucwerk niet meer wat het was, dan kun je dit met glasvezelbehang gemakkelijk oplossen. Het pleister of stucwerk krijgt dan geen kans om verder af te brokkelen. Gebruik je het behang specifiek voor het beschermen van de muur, dan is kun je er gewoon overheen behangen. Schilderen is natuurlijk ook een optie. De structuur van het behang blijft volledig in tact. Besluit je glasvezelbehang over te verven, is de meest gebruikelijke manier om dit te doen met latexverf. Het voordeel hiervan is dat latexverf in bijna alle kleuren te leveren is. Gebruik twee lagen, de eerste laag zal namelijk niet dekkend genoeg zijn. Let wel op dat je vierentwintig uur moet wachten met het overschilderen van glasvezelbehang.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel