Verschillende stijlen behang

Er zijn veel verschillende stijlen behang. Hieronder ziet u een uitleg over populaire stijlen behang. Op deze website wordt een groot aantal stijlen nader toegelicht.

Klassiek behang
Heb je een klassieke inrichting in je huis past deze stijl hier en beste bij. Klassiek behang kenmerkt zich door de prachtige, grote motieven van bloemen en de ouderwetse ornamenten. Wanneer dit op je behang staat kun je de kamers van je huis in authentieke sferen brengen.

Behangsoorten van vroeger komen weer helemaal terug in de mode. Klassiek behang is weer helemaal op zijn retour. Vooral voor mensen die niet weg zijn van trendy varianten is dit klassieke behang een echte aanrader.

Je kunt klassiek behang zo onderscheidend maken als je zelf maar wilt. Wat je momenteel veel ziet bij klassiek behang zijn de grote motieven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je hele wand te behangen met één groot motief. Je maakt dan als het ware een gigantisch kunstwerk van je muur.

Modern behang
Tegenwoordig richten veel mensen hun huis modern in. Bij een moderne inrichting hoort natuurlijk een moderne muur. Wanneer je behang op je muur wilt is modern behang een aanrader, er is namelijk ontzettend veel keus. Opvallende behangpatronen en kleurrijk behangpapier is momenteel ontzettend populair. Van een kitscherig bloemenmotief naar een opvallend lijnpatroon alles is mogelijk.

Retro behang
Retro behang is de laatste tijd razend populair. Vooral het soort behang uit de jaren vijftig, zestig en zeventig zijn erg populair. Dit retro behang zie je dan ook in steeds meer woonkamers, keuken en in slaapkamers. Dit komt omdat retro behang goed te combineren is met modern behangpapier.

Retro behang wordt gekenmerkt door kleurrijke, oranje en bruine vormen. De meest voorkomende vormen zijn cirkels en krullende patronen. Deze vormen worden geassocieerd met een uiting van psychedelische stijl en de verruiming van de geest.

Barok behang
Barok behang was in de jaren zeventig ontzettend populair, maar de laatste jaren wordt barok behang ook steeds vaker gekocht. Al sinds de zeventiende eeuw zijn mensen helemaal weg van de drukke figuren die zo kenmerkend zijn voor de barokstijl. Barok behang herken je aan, asymmetrie, ingewikkelde patronen en veel sierlijke tierelantijntjes. Barok behang wordt gebruikt om een kamer een vollere uitstraling te geven.

Meestal bestaat barok behang uit twee kleuren en een sierlijk motief. Het motief kan zowel een klassieke als een moderne uitstraling hebben. Dit behang gaat goed samen met klassiek, Frans meubilair, om de mooiste uitstraling te bereiken kun je het beste de kleuren van het barok behang terug laten komen in de rest van je interieur.

Kinderkamer behang
Kinderkamer behang is je voor je kind net zo belangrijk als het behang in de woonkamer voor jou. In een kinderkamer kun je kiezen voor een neutraal behang, in een bepaalde kleur, maar je kunt er ook voor kiezen om motiefjes aan te brengen. Bijvoorbeeld voor het logo van de favoriete voetbalclub of afbeeldingen van favoriete cartoon karakters. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om dieren in het behang te laten terug komen of afbeelding die geen betekenis hebben.

Kies voor behang dat past bij de stijl van de kinderkamer. Wil je bijvoorbeeld een kinderkamer die rust uitstraalt kies dan niet voor voetballogo’s of autologo’s . Kleur is ook van groot belang vloekende kleuren straalt ook geen rust uit voor je kind. Het is van groot belang om een tussenweg te vinden bij het afwisselen van kleuren en stijlen.

Fotobehang
Met fotobehang kun je, je interieur een super originele en eigen twist geven. Fotobehang wordt gemaakt van speciaal papier dat bedrukt word met UV bestendige inkt. De kleuren van het fotobehang blijven behouden, zelfs wanneer het veelvuldig word blootgesteld aan de zon. Er zijn heel veel verschillende soorten prints. Dit varieert van natuurfoto’s tot stedenfoto’s en van mensen tot voorwerpen.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel