Hoveniersbedrijf

Een hoveniersbedrijf heeft vaak meerdere werknemers in dienst. Bij grotere projecten zet een hoveniersbedrijf vaak meerdere hoveniers in. Meestal is er dan een onderscheid in de uitvoerende krachten, denkende en adviserende krachten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de stratenmakers of de tuinarchitecten. Hoveniers kunnen dus voor zowel de aanleg van het groenobject als voor de onderhoud ingehuurd worden. Dit heeft niet altijd betrekking op tuinen.

Sommige hoveniersbedrijven hebben een bepaalde specialiteit en kunnen hiermee een bepaald gedeelde van de markt bespelen. Een hoveniersbedrijf kan ook alleen hoveniers in dienst nemen die gespecialiseerd zijn in een bepaald werkgebied. In een hoveniersbedrijf kunnen naast hoveniers ook tuinmannen werkzaam zijn. Hoveniers kunnen in deze bedrijfsformaties ook samenwerken met een tuinman. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen als u een nieuwe tuin of groenobject wilt aanleggen. De prijzen kunnen nog wel eens verschillen per hovenier of hoveniersbedrijf. Een hoveniersbedrijf wordt vaak op het internet vergeleken op prijs en specialiteiten. Vaak worden verschillende hoveniersbedrijven benaderd voor een offerte voordat er een keuze wordt gemaakt tussen de hoveniersbedrijven. Prijs kan hierbij een rol spelen maar zeer zeker ook de wensen van de klant. Sommige hoveniersbedrijven staan hoog aangeschreven maar kunnen bijvoorbeeld geen sproeisystemen voor grote grasvelden aanleggen. Dit hoveniersbedrijf wordt in deze situatie direct van het lijstje geschrapt.

Een hovenierbedrijf heeft meestal werknemers met verschillende opleidingniveau’s in dienst. Er zijn 2 verschillende opleidingniveau’s beschikbaar voor een hovenier. De meest genoten opleidingen zijn de MBO-opleiding Hovenier & Groenvoorziening en de HBO-opleiding Tuin- en Landschapinrichting. De MBO-opleiding is veel praktischer gericht. Deze opleiding is veel gericht op het onderhoud en het uitvoeren van de werkzaamheden met betrekking tot de opdrachten van verschillende groenobjecten. De HBO-opleiding is meer theoretisch gericht. Bij deze opleiding is meer aandacht voor het ontwerpen, ecologie, planwerking en landschapsbouw van groenobjecten.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel