Vloeren materialen

Er zijn verschillende materialen die iemand kan kiezen voor zijn/haar vloer. De meest bekende is parket. Maar er zijn ook andere populaire materialen, natuursteen, tegels, een gietvloer en linoleum. Bij het kiezen van de juiste vloer wordt aan geraden een vloerleverancier in te schakelen. Daarnaast heeft elk soort materiaal een andere prijs.

Natuursteen, dit is in de bouwkunde en civiele techniek een gesteente, dat in de natuur wordt aangetroffen en dat na de eventuele bewerking geschikt is al vloer. Natuursteen wordt aantroffen in vele variëteiten. Er wordt van overal op de wereld natuursteen naar Nederland en België gehaald. Onder te verdelen in de volgende categorieën;

  • Stollingsgesteente: onder andere granieten, trachieten en basaltlava's
  • Afzettingsgesteente: onder andere kalkstenen, zandstenen en tuffen
  • Metamorf gesteente: zoals gneis en marmer

Tegels, dit is een stuk materiaal dat dient voor decoratie, bescherming of vergemakkelijking van het vervoer over de vloer. De tegels worden in systematische wijze neergelegd. Vloertegels zijn meestal van keramiek of kunststof, en vaak van rechthoekige vorm. De tegelvloer kan verschillende doelen hebben. Wanneer het puur voor decoratie bedoeld is zijn de tegels mooi versierd met tekeningen. Maar het kan er ook toedienen om de vloer gemakkelijk schoon te houden. Al sinds de Romeinse tijd worden tegels gebruikt als vloeren.

Gietvloer, dit is een afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van gieten. Het kan worden opgebouwd uit polyurethaan of epoxy. In de industrie word vaak gebruik gemaakt van een epoxygietvoer vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en in verband met hygiëne. Gietvloeren worden ook vaak toegepast in gymnastiekzalen. De gietvloer is gemakkelijk schoon te houden en is in allerlei kleuren leverbaar.

Linoleum, dit is een slijtvast vloerbedekking van enkele millimeter dik. Het is een natuurproduct zonder verende eigenschappen en heeft een grote indrukvastheid. Linoleum vloeren word gemaakt van lijnzaadolie. De zaadolie wordt eerst ingekookt, waarbij het oxideert en het word sneller hard. Daarna word de warme massa vermengd met hard, vulmiddel en eventuele kleurstoffen. Na deze behandelingen moet het linoleum opgehangen worden in torens omdat de lijnolie nog zacht is. Pas als het uitgehard is kan het verwerkt worden en worden verkocht. Linoleum is ook gemakkelijk schoon te houden en is daarnaast leverbaar in veel kleuren. Parket, dit is een vloerbedekking die bestaat uit houten delen in verschillende formaten die in verschillende parketsystemen gelegd kunnen worden. De afwerking van parket kan gebeuren door het hout te lakken, in de was te zetten of te oliën.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel