Rolgordijnen

De zonneschermen zijn de populairste buiten zonwering. Binnen zijn dit gordijnen. Maar ook de rolgordijnen zijn vandaag de dag zeer in trek.
Een rolgordijn is een gordijn dat op en af gerold kan worden, en waarmee eenvoudig een raam afgedekt kan worden. Voor licht en zonwering. Er bestaan speciale verduisteringsrolgordijnen deze laten geen licht door. Aan de zijkanten loopt het rolgordijn door een rail om te voorkomen dat daar licht langs zou kunnen. De beste verduistering wordt verkregen door toepassing van een cassette of afdekplaat om of voor de bovenrol. Er zijn ook rolgordijnen die met alleen verduisterende stof. Rolgordijnen met verduisterende stof zijn de beste vorm van binnenzonwering. Vooral met lichte of gemetalliseerde stof. In de regel bestaat de stof uit 2 lagen. Met 3, 4 of 5 lagen (laminatie) wordt de isolerende / zonwerende factor verhoogd. Stof uit een stuk met daarin een verduisterende massa geperst, is niet geheel verduisterend. Dit noemt men vaak "Stoplite"

Over de gehele breedte bevindt zich bovenaan een buis van hout, metaal of kunststof. In die buis zit een veer die aan de ene kant is verbonden met een bevestigingsteun, die aan het kozijn of op de muur is vastgemaakt en aan de andere kant is de veer met de buis verbonden. De buis kan vrij ronddraaien en de veer staat gespannen zodat het gordijn normaal gesproken opgerold zit.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel