Advocaat

Advocaat-uitkering

Een advocaat gespecialiseerd in uitkeringgeschillen treedt als vertegenwoordiger op voor een bepaalde partij. Deze advocaat treedt op in zaken over uitkeringen. Een advocaat die zich met deze zaken bezighoudt probeert het gelijk voor zijn partij te winnen.

Rechtsbijstand

Volgens de Nederlandse Grondwet heeft een ieder recht op rechtsbijstand. Indien men zelf geen rechtsbijstand kan betalen heeft men recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Advocaten die deze mensen helpen worden ook wel Pro Deo advocaten genoemd. Deze advocaten helpen diegenen met een lager inkomen door hulp te bieden in onder andere uitkeringszaken. Op deze manier is juridisch advies binnen handbereik en is er begeleiding beschikbaar in zaken omtrent uitkeringen. De Raad voor Rechtsbijstand bekijkt en beoordeelt de financiële situatie van een partij en bepaald op deze manier of men recht heeft op een Pro Deo advocaat. Men heeft recht op een Pro Deo advocaat met een inkomen tot €35.600 voor gezinnen en tot €25.500 voor alleenstaanden. Indien er dus aantoonbaar minder wordt verdiend kan een Pro Deo advocaat hulp bieden.

Advocaat-uitkering werkzaamheden

Een advocaat die gespecialiseerd is in uitkeringszaken helpt mensen met verschillende problemen over uitkeringen. De advocaat kan helpen met bezwaarschriften en vecht voor het belang van een bepaalde partij. Ook kan de advocaat bezwaar maken tegen uitspraken van het UWV. Op deze manier helpen deze advocaten een geschil tussen beiden partijen op te lossen.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel